A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Kansallinen vertaistukitutkimus 2016

Kansallinen vertaistukitutkimus 2016

Itä-Suomen yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto tutkivat yhdessä keväällä 2016 Internet-välitteisen tuen toimivuutta.

Internet-välitteisellä tuella tarkoitetaan toimintaa, jossa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat, koulutetut vapaaehtoiset tai ammattilaiset kohtaavat ja tukevat toisiaan internetissä. Tuki voi olla vastavuoroista tai heikossa asemassa olevan tukemista. Tukea on monen muotoista ja se voi liittyä hyvinkin erilaisiin elämäntilanteisiin. Tuen antamiseen voi vertaisten ohella osallistua koulutettuja vapaaehtoisia tai eri alojen ammattilaisia.

Raha-automaattiyhdistys (RAY) toimii tutkimuksessa yhteistyötahona ja toimittaa tutkimuksen toteuttajille tiedot niistä järjestöistä ja RAY-rahoitteisista avustuskohteista, joissa Internet-välitteinen tuki on keskeinen toimintamuoto. Toivomme teidän suhtautuvan myönteisesti yhteistyöhön tutkimuksen toteuttajien kanssa.

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää mahdollisimman yksityiskohtaisesti, ketkä palveluja käyttävät, miksi ihmiset hakeutuvat niiden pariin, mihin asioihin tukea haetaan, ja kuinka hyödylliseksi tuki koetaan.

Linkki tutkimukseen

Itä-Suomen yliopisto toimittaa vastausten perusjakaumat järjestöjen käyttöön kyselyn päätyttyä.

Tutkimuksesta vastaavat professori Juho Saari Itä-Suomen yliopistosta, dosentti Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta ja dosentti Niina Junttila Turun yliopistosta. Lisätietoja tutkimuksesta saat lähettämällä sähköpostia osoitteella juho.saari@uef.fi

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 17.2.2016 Webmaster