A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Koskettavin veistos antaa tilaa mielikuvitukselle

Koskettavin veistos antaa tilaa mielikuvitukselle

Koskettavin veistos -näyttelyn järjestää Suomen Kuurosokeat ry yhteistyössä Suomen Kuvanveistäjäliiton kanssa. Näyttelyssä on esillä 12 veistosta eri ammattikuvanveistäjiltä. Veistokset on valittu näyttelyyn sen perusteella, että kokonaisuutena niissä on eri kokoisia, eri materiaaleista, eri värisiä ja erilaista pinnan tuntua edustavia veistoksia ja niitä saa käsin kosketella.

Santeri Grönlund, 16-vuotias syntymästään kuurosokea raisiolainen koululainen, kävi huolellisesti läpi kaikki veistokset käsin tunnustelemalla. Santerin omasta mielestä koskettavin veistos on Helsingissä asuvan ja työskentelevän kuvataitelija Pia Männikön maalarinteippityö ”Some people knit” ("Toiset ne kutoo"). Santeria viehätti työssä sen erityisesti sen muotokieli ja keveys.

- Tämä veistos on uskomattoman ihmeellinen. Siinä on hienoja pyöreitä muotoja ja sen merkitys jää mietityttämään. Harva osaa tehdä niin erikoisen kevyen teoksen, jossa on pyöreiden muotojen lisäksi oma tuoksunsa, Santeri Grönlund perusteli valintaansa.

Pia Männikkö valmistui vuonna 2010 taiteen kandidaatiksi The Glasgow School of Artin kuvanveiston ja ympäristötaiteen osastolta, ja vuonna 2014 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolta. Männikön materiaalit ja välineet ovat monimuotoisia arkipäiväisistä esineistä, tekstiilistä ja savesta valokuvaan ja videoon. Hänen veistoksiaan ja installaatioitaan on ollut näyttelyissä ja taidetapahtumissa Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Mäntän kuvataideviikoilla, Örebron OpenART -biennaalissa, Rovaniemen ja Lahden taidemuseoissa, Armory Galleryssä Sydneyssä, ja The Royal Scottish Academyssa Edinburghissa.

- Työskentelyni lähtökohta on usein ihmiskehon liike ja ulottuvuudet. Olen kiinnostunut ihmisen henkilökohtaisesta tilasta ja siitä, kuinka havainnoimme ympäristöämme. Myös luonnon ilmiöt ja vaihtelevat mittakaavat inspiroivat minua. Keskeistä työskentelyprosessissani on ajan kulun tallentaminen, sekä teosten kasvu ja muutos. Kehollinen yhteys katsojan ja teosteni välillä on minulle tärkeää, Pia Männikkö kertoo.

Koskettavin veistos on moniaistinen veistotaiteen näyttely, jossa teoksia saa koskettaa. Työt ovat ammattikuvanveistäjien näkemyksiä kosketeltavasta taiteesta. Kuurosokealle, joka ei voi vastaanottaa tietoa visuaalisesti, taidenautinto aukeaa tunto- ja hajuaistin avulla.

Koskettavin veistos -näyttely on esillä Helsingin Sanomatalossa, Galleria Art Kaarisillassa 25.10 – 20.11.2016. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omasta mielestään koskettavinta veistosta. Yleisöäänestyksen tulos julkistetaan sokeain viikolla 15.11.

Lisätietoa näyttelystä:
Tuija Wetterstrand, tiedottaja
p. 0407532026
tuija.wetterstrand@kuurosokeat.fi

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 15.11.2016 Webmaster