A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Kuuhunkurkottaja yleisön suosikiksi

Kuuhun kurkottava varsaveistos kiri yleisön suosikiksi

Koskettavin veistos -näyttelyn yleisöäänestyksen on voittanut lohjalaisen ympäristötaiteilijan ja kuvanveistäjän Jenni Tieahon varsateos nimeltä Kuuhunkurkottaja. Jenni Tieaho tekee töitään pääasiassa luonnonmateriaaleista. Hevonen ja varsa ovat aiheita, joita hän on tarkastellut monissa teoksissaan. Kuuhunkurkottajajassa on harjateräsrunko ja pinnalla kasvikuitua. Äänestäjiä miellyttivätkin eniten veistoksen materiaali ja luonnollisuus.

- Ympäristötaiteeni rakentuu 18 vuoden ajalta myyttisen metsän tarinoista. Luonnonmateriaali on minulle kuin kansalaisuus, johon tunnen kuuluvani. Heinät, sammalet, repaleiset koivuntuohet, pajunvitsakset, sanikkaiset ja maitohorsman syyshöytyväiset punoutuvat kertomuksiksi tarinoiden takamailta, sen oudoilta tuntemattomilta teiltä. Sidon ja kudon kuin hämähäkki. Luontoympäristö ja luonnonmateriaaliveistokseni kulkevat käsikynkkää haltiauskomusten ja mytologisten tarinoiden maaperästä. Kaihertavan kaipauksen, pakahduttavan loputtoman odotuksen, pirskahtelevan hurmion, juurakkoisesta, ikiaikaisesta, harmaan saven maan ytimestä, kiteyttää Jenni Tieaho.

Koskettavin veistos on Suomen Kuurosokeat ry:n yhteistyössä Suomen Kuvanveistäjäliiton kanssa järjestämä moniaistinen veistosnäyttely, jossa teoksiin voi myös koskea. Näyttelyssä on esillä 12 veistosta eri ammattikuvanveistäjiltä. Veistokset on valittu näyttelyyn sen perusteella, että kokonaisuudessa on eri kokoisia ja eri värisiä töitä, ne ovat erilaisista materiaaleista ja niissä on erilaista pinnan tuntua. Tarkoitus on muistuttaa, että sokealle ja kuurosokealle, joka ei voi vastaanottaa tietoa visuaalisesti, taidenautinto aukeaa tunto- ja hajuaistin avulla.

Juuri nyt, 13.─20.11, vietetään myös sokeain viikkoa. Sokeain viikko on aina marraskuun 2. ehjä viikko sunnuntaista sunnuntaihin. Näyttely on esillä Galleria Art Kaarisillassa Helsingin Sanomatalossa vielä sokeain viikon loppuun eli sunnuntaihin 20.11. Art Kaarisilta on auki ti─pe 11─18, la─su 12─16, ma suljettu.

Koskettavin veistos näyttelyn alkajaisiksi 16-vuotias syntymästään kuurosokea Santeri Grönlund valitsi omasta mielestään koko näyttelyn koskettavimman veistoksen. Santerin valinta oli helsinkiläisen kuvanveistäjän Pia Männikön maalarinteippiteos Some people knit. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan sokeain viikon alkuun, sunnuntaihin 13.11. saakka. Jenni Tieahon Kuuhunkurkottaja sai 16% yleisön antamista äänistä, jotka jakautuivat erittäin tasaisesti lähes kaikkien näyttelyssä olevien veistosten kesken.

Lisätietoa näyttelystä:
Tuija Wetterstrand, tiedottaja
p. 0407532026
tuija.wetterstrand@kuurosokeat.fi

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 15.11.2016 Webmaster