A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Suomen Kuurosokeat ry | Visio, missio ja arvot

Visio, missio ja arvot

Visio

Suomen Kuurosokeat ry:n visiona on maailma, jossa kuurosokea saa syntyä ja elää kuurosokeana - itsensä hyväksyen ja toisten hyväksymänä. Hänen vammansa ja sen aiheuttamat ongelmat tunnistetaan. Kuurosokea osallistuu elämään ja yhteiskuntaan sen täysivaltaisena jäsenenä.

Kuurosokea käyttää omaa kieltään ja kommunikaatiotapaansa ja saa niiden ylläpitämiseen ja kehittämiseen koulutusta. Tulkkia ja henkilökohtaista avustajaa voi käyttää yksilöllisen tarpeen mukaan ilman rajoituksia. Kulttuuripalvelut ja oman kulttuurin vaaliminen, apuvälineiden saatavuus ja tiedonsaannin vaivattomuus ovat itsestäänselvyyksiä. Laadukas kuljetus- ja avustajapalvelu, liikkumistaidon ohjaus ja ympäristön suunnittelu mahdollistavat itsenäisen ja omaehtoisen liikkumisen. Kuurosokea saa yksilöllistä, hänelle suunniteltua kuntoutusta.

Kuurosokea päättää itse koulutuksestaan, opiskelupaikastaan ja ammatinvalinnastaan. Hän hakeutuu koulutustaan ja ammattiaan vastaavaan työhön ja tekee sitä tasavertaisena muiden kanssa. Kuurosokea valitsee itse asuin- ja elinympäristönsä. Koulutukseen, työhön ja asumiseen liittyvät tukipalvelut ja apuvälineet järjestetään yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Yhdistyksen toiminta-ajatus eli missio

“Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa”

Arvot

Suomen Kuurosokeat ry:n toimintaa ohjaavia arvoja ovat:

- ihmisarvon kunnioittaminen
- tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus
- yhteisvastuullisuus, solidaarisuus ja suvaitsevaisuus
- ammattitaitoisuus.

Järjestön periaatteena on, että kuurosokeat tekevät päätöksensä itse. Heillä on oltava itsenäinen päätäntävalta henkilökohtaisissa ja yhteiskunnallisissa asioissa.Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 9.12.2013 Webmaster