A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Palvelut | Kommunikaatiopalvelut | Kuurosokean kohtaaminen

Kuurosokean kohtaaminen

65 ideaa sujuvaan kommunikaatioon

Kommunikaatiopalvelujen ideointikisassa saatiin kaikkiaan 65 ideaa kommunikaation sujuvoittamiseksi. Ideat on listattu oheisessa dokumentissa.

65 ideaa (doc)  

Kuurosokea-ranneke

Oheisessa linkissä on Kuurosokea-Deafblind-rannekkeen esittely. Ranneketta voi käyttää esimerkiksi sairaalassa, uidessa ja liikkuessa

Kuurosokea-ranneke (doc)  

Kun kohtaat kuurosokean työntekijän

Oheisessa linkissä on "Kun kohtaat kuurosokean työntekijän "-huoneentaulu. Siinä kerrotaan asioista, joita tulisi ottaa huomioon kohdatessa kuurosokean työntekijän.

"Huoneentaulun" on suunnitellut työryhmä, jossa olivat mukana Anita Palo, Sanna Tuomaala, Stina Ojala, Pirkko Pölönen, Riitta Lahtinen ja Jaakko Evonen.


Kun kohtaat kuurosokean työntekijän (doc)  

Kohtaamisen onnistumiseksi

Asioit terveyskeskuksessa tai olet hoidettavana sairaalassa. Miten hoitohenkilökunta saa tiedon siitä, kuinka kanssasi toimitaan ja kommunikoidaan?

Virpi Tűrkmen on oppilastyönään koonnut kuurosokeilta toiveita ja ehdotuksia niistä asioista, joita henkilökunnan on hyvä tietää, jotta he osaavat toimia kuurosokean asiakkaan kanssa. Näistä on tärkeimmät asiat koottu tiedotteeseen (liitteenä), jonka voi tarvittaessa tulostaa ja antaa hoitohenkilökunnalle tiedoksi. Tiedotteen ensimmäiselle riville voi itse kertoa omista kommunikaatiotoiveista ja opastustarpeesta esim. ”Puhu minulle rauhallisesti ja selkeästi normaalilla äänellä. Käytän kahta kuulolaitetta. Metelissä kuuleminen on vaikeaa. Tarvittaessa voit kirjoittaa minulle tikkukirjaimia käteen. Tarvitsen myös opastusta liikkuessa.”


Kohtaamisen onnistumiseksi -tiedote (doc)


Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 15.3.2018 Webmaster