A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Tietoa kuurosokeudesta | Kulttuuri | Koskettavin veistos

Koskettavin veistos

Suomen Kuurosokeat ry:llä on pitkä perinne kosketeltavan veistostaiteen esilletuomisessa. Kuurosokeat valitsivat ensimmäisen Vuoden veistoksen vuonna 1989. Vuoden veistos valittiin aina vuoteen 1998, jonka jälkeen on valittu Koskettavin veistos vuosina 2001, 2005, 2008 ja 2011. Näyttelyn vastuujärjestäjä on ollut Suomen Kuurosokeat ry:n tiedotus yhteistyökumppaninaan Suomen Kuvanveistäjäliitto. Näyttelyyn valitut työt ovat kaikki olleet ammattikuvanveistäjien tekemiä. Ehtona on ollut, että niitä saa näyttelyn ajan koskettaa, tunnustella käsin. Kuurosokeat ovat tunnustelemalla valinneet töistä parhaimman, koskettavimman. Ammattikuvanveistäjien töiden rinnalla on nähty kuurosokeiden omaa taidetta.

Koskettavien veistos -näyttelyn kautta on tuotu yleisön tietoisuuteen tuntoaistin merkitystä kuurosokeiden tiedonsaannissa. Kiinnostus näyttelyä kohtaan on kasvanut kerta kerralta. Jotta tiedotus pystyisi edelleen kehittämään näyttelyä, on se päätetty jatkossa järjestää säännöllisesti viiden vuoden välein. Seuraava Koskettavin veistos valitaan vuonna 2016.

Vuoden 2011 Koskettavimman veistoksen valitsi kuurosokea taiteilija Rauli Jalo. Voittajatyön nimi on Ystävyys ja sen on leppäpuusta veistänyt Kauko Kortelainen. Yleisöäänestyksen voitti Samuli Alosen Citybirds.

Ystävyys

Kauko Kortelainen: Ystävyys.


Citybirds

Samuli Alonen: Citybirds.


Kuvat: Kalle Kiviniemi / Suomen Kuurosokeat ry.Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 23.11.2013 Webmaster